Chiptuning er et begrep som blir brukt for å omtale en modifikasjon av motorstyringens programvare.

 

Programvaren i bilens motorstyring (ECU) kan leses ut for en grundig analysering av alle parameter som bestemmer hvordan motoren skal operere.

 

Dette er data som bestemmer innsprøytningmengde av drivstoff, innsprøytningtidspunkt, turbotrykk osv.

 

Er det ønskelig med mer motoreffekt kan dette oppnås ved å optimalisere parameter som bestemmer innsprøytning av drivstoff, innsprøytningtidspunkt og turbotrykk, en slik optimalisering vil som regel gi en effektøking fra 15% til 30% avhengig av biltype.

 

En bieffekt av en slik optimalisering er ofte redusert drivstofforbruk, men hvordan er det mulig lurer mange på? Jo grunnen er det at innsprøytningtidspunkt er flyttet tidligere i forbrenningtakten ved del last og lite last slik at man får en bedre utnyttelse av drivstoffet , i dette området blir og turbotrykket øket og resultatet blir lavere forbruk ved normal kjøring. ( Dette gjelder ikke ved aktivt bruk av den økte effekten)

 

For de som ønsker seg en kraftigere økning av effekt over det de originale OE komponentene tillater  kan dette løses hos oss. Det er ofte turboaggregatet som begrenser effektøkningen, turboaggregatet kan oppgraders og en effektøkning på opp til 100% og mer er mulig.

 

Turbo oppgradering gjør vi 'in house' på Kongsberg der vi har vårt topp moderne turboverksted, alt blir laget i henhold til toleranser satt av OE produsent.

 

Opplever du problemer knyttet til egr ventil, diesel partikkelfilter eller katalysator?

Fortvil ikke, vi har gode og permanente løsninger på dette.

 

 

 

 

Ta kontakt om du ønsker et tilbud på chiptuning av din Bil, bobil, varebil, traktor eller lastebil.

 

 

 

 

Tlf. 32 76 70 00